Artiklar

Just nu jobbar jag mer som kommunikatör och författare än som frilansjournalist. Under åren är det dock som frilans jag främst försörjt mig. I mina artiklar och reportage är jag noga med fakta och har ett genuint läsarperspektiv – jag vill att mina texter ska vara till sann nytta för den som läser, och/eller på djupet förklara ett sammanhang.

Några exempel på artiklar jag skrivit för Aftonbladet är ”Värdig begravning för en rimlig peng”, ”Så hjälper du ditt mulliga barn”, ”Slipp munsår och munblåsor”, ”Guide till första bostadsköpet” och ”Behandlingarna som hjälper vid urininkontinens”.

Jag har även skrivit arbetsplatsreportage för olika kundtidningar, och under min tid på Svenska Dagbladet blev det en stor mängd personporträtt – av bland andra Jonas Gardell, Hertha Hillfon, Lennart Persson, Leif Segerstam, Stina Ekblad, Ann Petren och Viveca Lärn.

På sistone har jag jobbat mer och mer lokalt, i stadsdelen Angered i Göteborg, där jag också bor. Under flera års tid (med början 2014) har jag fått äran att göra den årliga 20-sidiga Karnevalstidningen för Hammarkullekarnevalen, där min målsättning har varit att ge en bild av hela karnevalen – inte bara de tre dagar när Hammarkullen exploderar i fest, dans och glädje, utan också de övriga 362 dagarna, när de många dansföreningarna övar, syr och planerar.